Bozcaada Caz Festivali’ni yeni olasılıklara açmak ve KEŞİF programı kapsamında geliştirdiğimiz deneyimleri genişletmek bizleri oldukça heyecanlandırıyor. “Through the Looking Glass” projesi KEŞİF programını ilk defa festivalin fiziki koşullarının dışında taşıyarak festivalin ilk gününden beri savunuculuğunu yaptığımız “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” vurgumuza dikkat çekiyor. Sizlerin de dahiliyetiyle ilk projemiz eşitlik üzerinden katılımcı pratikler, çok seslilik ve birlikte üretmenin coşkusuyla büyüyecek! 

Kültür ve sanatın birleştirici gücünü kullanarak sanatçılar, kurumlar, sivil toplum örgütleri, kamu ve bireyler arasında sürdürülebilir diyaloglar geliştirmeyi amaçlayan ArtsMap, öncelikli olarak Türkiye ve Hollanda’daki kültür profesyonelleri için yeni karşılaşmalara olanak sağlıyor.  “Through the Looking Glass” projesini Bozcaada Caz Festivali’nin KEŞİF Programı kapsamında Arts Map’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının “Amaçlar için Ortaklıklar” hedefiyle yola çıkan ve “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”ne odaklanan çalışmalar için sağladığı Mikro Destek fonu ile hayata geçiriyoruz. 

Yalnızca temel bir insan hakkı değil, aynı zamanda barışçıl, zengin ve sürdürülebilir bir dünya için en önemli gereksinimlerden biri olan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”ni bir savunuculuk alanı olarak benimsiyor ve festival programlamasında ve kürasyonunda her zaman önceliklendiriyoruz. Festival sahnesinin yanı sıra KEŞİF Programı’nda da eşitlik tartışmalarına alan açıyor, Müzik sektöründe 2022 yılına kadar tüm festival çalışanlarının, sanatçılarının, katılımcılarının minimum %50’sini kadınlardan oluşturacağımıza söz verdiğimiz uluslararası müzik endüstrisinde cinsiyet eşitliğini hedefleyen İngiltere merkezli Keychange programında yer alıyoruz.